Kuus miljonit autot Ducato tehases Sevelis

Kuus miljonit autot Ducato tehases Sevelis

Täna veeres Seveli (Società Europea Veicoli Leggeri) liinidelt maha auto number 6 000 000. See on alumiiniumhalli viimistlusega ja madala keskkonnamõjuga 140 Natural Power mootoriga varustatud Ducato Natural Power(keskmise teljevahe ja kõrge katusega), mis töötab maagaasil, pakkudes sõiduulatust 400 km, võimsust 136 hj ja maksimaalset pöördemomenti 350 Nm, olles sama võimekas kui diiselmootor.

Itaalia rekordiauto ei peegelda mitte ainult tugevat sidet müügihitiks oleva Fiat Professionali mudeli ja Euroopa suurima väikeste tarbesõidukite tehase, Val di Sangros asuva Sevel di Atessa vahel, vaid ka FCA vaieldamatut liidripositsiooni bensiini/maagaasi kaksikkütusel töötavate autode müügis – 20 aasta jooksul Euroopas üle 754 000 registreeritud sõiduauto ja tarbesõiduki. Fiat Professionali mudelivalik koosneb neljast autost: Fiorino, Doblò Cargo, Ducato Van, Minibus või Panorama, ja Panda Van.
Ducato Natural Power on ideaalne lahendus igaks töiseks olukorraks, selle mitmekülgsust kinnitavad selle konfiguratsioonid Van (saadaval kolmes pikkuses, kolmes kõrguses ja Maxi-versioonina) ja Chassis Cab (kolm pikkust ja Maxi-versioon). Fiat Professionali müügihiti kõikidel variantidel on Euro6 standarditele vastav kolmeliitrine mootor, mis pakub 3500 pöörde juures võimsust 136 hj ja 1 500 pöörde juures maksimaalset pöördemomenti 350 Nm. Tema tippkiiruseks on kuni 159 km/h, olles samas väga kütusesäästlik (8,6 kg maagaasi/100 km). Lisaks pääseb Ducato Natural Power piiratud liikluse tsoonide regulatsioonidest, tänu peenosakeste emissiooni puudumisele ja saasteainete madalale emissioonile.
Spetsiaalselt maagaasil töötama loodud mootoril on palju erilisi komponente, mis garanteerivad vastupidavuse, usaldusväärsuse ja säästlikkuse. Ducato Natural Power on tavaoludes seadistatud töötama maagaasil – bensiin läheb käiku alles siis, kui gaas hakkab otsa saama. Gaasi hoitakse viies 36 kilogrammistes paakides – kogumahuga 220 l, pakkudes sõiduulatust kuni 400 km. Paagid paiknevad kaubiku põranda all, säilitades nii pagasiruumi mahtu, mis on töiseks kasutuseks mõeldud auto puhul väga oluline.
Lisaboonusena on maagaas praegu puhtaim saadavalolev kütus. Näiteks võrreldes bensiiniga vähendab maagaas CO2 emissioone 23% võrra. Maagaasil töötavad mootorid viivad miinimumini suurema osa kahjulikke emissioone, sealhulgas peenosakesed, lämmastikoksiidid ja kõige reaktiivsemad süsivesinikud, mis viivad teiste saasteainete moodustamiseni. Metaanil töötavad autod saavad liigelda erinevates keskkonnapõhjustel piiratud liikluse tsoonides, parkida maa-alustes parklates ja praamidel.
Ducato Natural Power kinnitab FCA pidevat tähelepanu keskkonnaprobleemidele. Seda läbi jõudluse parandamise ning kütusekulu vähendamiseks vajalike lahenduste arendamise. Lisaks peavad OEM sõidukid ehk autod, mille šassiile juba tehases modifikatsioone tehakse, sarnaselt tavalistele autodele läbima kokkupõrke- ja emissioonikatsed, mis tagab kõrge mugavus taseme ning turvalisuse standardid.

37 aastat edu
37 aastat tagasi korraldas Ducato väikeste tarbesõidukite segmendis revolutsiooni, mis kestab siiani. Praegusel, kuuendal põlvkonnal, on segmendi suurim kandevõime – kuni 3,5 tonni. Mudeli arvukate tugevate külgede seas on võimsad ja säästlikud mootorid, mitmed ohutus- ja juhiabisüsteemid ja palju kerevariante, mis on loodud sobima iga olukorraga. Seetõttu säilitab Ducato kõrge edasimüügiväärtuse, ning see kombineerituna madalate ülalpidamiskuludega ja varuosahindadega, annab Fiat Professionali müügihitile oma kategoorias ühed madalaimad hooldus- ja paranduskulud. See on oluline panus kogukulude vähendamisse – äärmiselt oluline faktor kõikide klientide äritegevuses. Ducatot saab konfigureerida igasuguseks kasutuseks, kuna sel on suurim valik esiveolisi autosid turul: erinevate kere, mootori ja mehaanika lahenduste kombinatsioonide abil on valikus umbes 10 000 varianti. Ducato on kaubikuna saadaval neljas pikkuses ja kolmes kõrguses, ning kuues kabiini ja kapoti pikkuse variandis. Kaubiku mudelivalik pakub kaheksat erinevat mahtu vahemikus 8-17 m³, olles sellega pagasimahu mõttes oma kategoorias kõige tõhusam.

Rekordeid püstitav tehas
Ducatot toodetakse suurimas väikeste tarbesõidukite tehases Euroopas – Seveli tehases Atessas, Val di Sangros, Itaalias. 1981. aastal töötas Seveli tehases natuke üle 600 inimese ja päevas valmistati 70 sõidukit. Praegu veereb liinidelt iga päev maha umbes 1200 imeliselt erinevas konfiguratsioonis sõidukit. See tehas on spetsialiseerumise ja töö organiseerimise mõttes maailmas üks paindlikumaid. Lisaks on see saanud hõbemedali World Class Manufacturing programmist, mis sisaldab lisaks tarnijatele ja hargmaistele üle 160 FCA tehase. Hõbemedal kinnitab, et rakendatakse kõrgeid tõhususe, organiseerituse, kaasatuse ja kvaliteedi standardeid. Tehases töötab umbes 6 400 inimest, koos piirkonnas töötavate tarnijatega isegi 12 500. Keskmine iga on umbes 45 ja naised moodustavad kogu töötajaskonnast üle 21%. Tehases paikneb ka Akadeemia, mis on keskus, kus inimesi õpetatakse ja töötajaid pidevalt koolitatakse. Täpsemalt on Akadeemia koht, kuhu inimesed tulevad kokku oma teadmisi ja juhtimisoskusi täiendama, aga ka simulatsioone läbima ja uuendusi looma. Siin saavad nad tutvuda ka tipptasemel tulevikutehnoloogiatega, mis puudutab kvaliteeti, ergonoomikat, juhtimist ning töö hulka.