Fiat Ducato pälvis oma segmendis ainsana kõrgeima ohutushinnangu

Fiat Ducato pälvis oma segmendis ainsana kõrgeima ohutushinnangu

Üks Eesti populaarsemaid tarbesõidukeid Fiat Ducato pälvis 19 suure kaubiku seas Euro NCAP-lt oma kõrgeima ohutusreitingu, saavutades oma klassi ainsa kaubikuna Euro NCAP plaatinataseme.

„Kõrge ohutushinnang on selle mudeli jaoks üks olulisemaid tunnustusi. Kaubikute kaal ja mõõtmed kujutavad endast märksa suuremat ohtu teistele liiklejatele, mistõttu on tootja nende ohtude kõrvaldamiseks teinud juba aastaid suuri jõupingutusi. Euro NCAP-lt saadud hinnang kinnitas, et tehtud töö on kandnud vilja,“ ütles Eestis Fiati tarbesõidukeid esindava Iv Pluss AS-i tegevjuht Bruno Kubja.

Juba mõne aasta pärast kohustavad uued nõuded tootjaid paigaldama kaubikutesse kokkupõrke vältimise süsteemid, mida sõiduautodes juba laialdaselt kasutatakse, kuid Euro NCAP eesmärk on julgustada tootjaid alustama täiustatud süsteemide paigaldamist juba varem, avaldades selleks kaubikute ohutushinnanguid.

Fiat Ducato on varustatud kas kuuekäigulise manuaalkäigukastiga, mis on saadaval nelja erineva mootoriga võimsusega 120 hj kuni 180 hj, või siis 9Speed automaatkäigukastiga, mille kolm mootorit arendavad 140 hj kuni 180 hj.

Varustusse kuuluvad Stop-and-Go funktsiooniga kiirusehoidja, sõidukit sõiduraja keskel hoidev integreeritud sõiduraja järgimissüsteem (Lane Centering) ja Traffic Jam süsteem, mis peatab sõiduki vajadusel automaatselt ning laseb tal sõiduvooluga samas rütmis liikuda.

Fiat Ducato varustusse kuulub ka AEB-süsteem, mis tuvastab ja hoiatab sõiduki ette jäävate objektide ning nende kiiruse ja suuruse eest. Kaubikul on liiklusmärkide tuvastamise süsteem, aktiivsed kaugtuled ja juhtmevaba ühendus kommunikatsiooniseadmetega.

Juht saab jälgida sõiduki seadeid ja hoiatusi täielikult digitaalses, 10-tollise puuteekraaniga multimeediasüsteemis ja kasutada 3D-navigeerimist.

Fiat Ducato hind Eestis algab 30 734 eurost.